Fra stille september til forlystelsessyg oktober

“Kvindeklovnen”, et selvportræt

Du, der læser med her på kanalen, har måske registreret, at september måned var en meget stille måned her hos mig. Både her på kanalen og i mit liv.

Efter et års arbejde med værker til udstillingen “Ode til Simone” og en intens og skøn udstillingsuge i august havde jeg åbenbart bare brug for at trække mig tilbage fra verden og være stille. Helt indadvendt og helt stille. Uden at forholde mig til verden, til andre mennesker eller til noget som helst andet end det, der dukkede op fra mit eget sind.

Det var der til gengæld også en hel del der gjorde. Så på det indre plan var der knap så stille. Faktisk har jeg i perioder i september været i gang med indre hovedrengøring og overarbejde på det helt dybe plan. Endnu en gang.

Der blev skruet ned for verden og alt det derude, og op for det indre fokus og for tid til frisættelse af endnu nogle begrænsende indre forestillinger.

Så ankom oktober, og min forlystelsessyge eller fornøjelsestrang begyndte at vågne op af sin dvaletilstand.

Min 19 års Samsøfødselsdag 1. oktober blev derfor fejret ved at gå på café på Samsø Micro Kafferisteri og drikke supergod kaffe, spise hjemmebagte glutenfrie kager og snakke en masse med min nyeste veninde Lisbet Gertz, der dukkede op i mit liv i forbindelse med mit Skriveværksted sidste vinter.

Efter en meget stille og ekstremt indadvendt september er et cafébesøg med et rum fyldt med glade, snakkende og kaffedrikkende mennesker og musik i højtalerne vældig meget at komme hjemmefra og ud på forlystelsestur. Mere skal der ikke til for at tilfredsstille min forlystelsestrang.

Men der venter mere forude. Vennen i skoven kommer på besøg sidst på ugen. Vi skal til blueskoncert med Mike Andersen solo på Brundby Rockhotel. Det glæder jeg mig til. Det bliver min første Mike Andersen koncert, og det føles som evigheder siden, jeg var på Rockhotellet og til koncert i det hele taget.

Da vennen også fylder år, mens han er på øen, skal vi også ud og spise, og vi har planer om at sætte musik på anlægget herhjemme og omdanne stuegulvet til dansegulv. Det er også meget længe siden, vi har gjort det. Selvom vi begge elsker at danse og er gode til det sammen.

Oktober er ung endnu, meget ung, så der kan dukke mange andre fornøjelige og udadvendte aktiviteter op, indtil jeg er blevet mæt og må trække mig tilbage til indadvendtheden igen.

For det er jo sådan, jeg fungerer. Jeg er et overvejende introvert menneske, der har brug for stilhed og for meget tid helt for mig selv. Men indimellem vågner den forlystelsessyge og udadvendte anden side for en stund, og det er altså det, der sker lige nu. Så længe det varer.

Sådan er mit liv. Jeg nyder det hele, både det stille og indadvendte og det udadvendte og fornøjelige.

Må også din dag og dit liv være fyldt med alt det, der giver dig glæde.

Figur på Hundested Havn
Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Samsø, Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.