Tilbage på min pind

Et mellemrum opstod her på kanalen, mens jeg var optaget af at leve livet. Det mere udadvendte liv.

Vennen i skoven kom på besøg, og min opmærksomhed og tid blev fyldt med samvær, samtaler og den slags liv, der er, når man er to sammen.

Der var masser af praktiske gøremål og fornøjelser planlagt i de 10 dage, han var her.

Vi var til blueskoncert med Mike Andersen på Brundby Rockhotel. Vores første oplevelse med ham live og solo. Det blev en rigtig god oplevelse. Rå og indadvendt blues, som vi kan lide det. Det var skønt at være lidt ude og til koncert igen efter noget, der opleves lidt som en evighed.

Det blev til flere cafébesøg med god kaffe på to af mine yndlingscaféer på øen. Og da det var vennens fødselsdag, var vi også ude at spise på vores efterhånden foretrukne restaurant “Sophie Amalie”, hvor maden altid er fantastisk god og velsmagende, og betjeningen så rar og vedkommende at opleve.

Fredag før efterårsferien åbnede en udstilling, som jeg har glædet mig til. Pernille Reitz, der er medindehaver af HØST her i Mårup, hvor jeg bor, og hvor jeg har afholdt skriveværksted i samarbejde med Pernille, var inviteret til at udstille værker i Anton Rosens Hus i øens hovedstad. Vi var til fernisering, og udstillingen er præcist så inspirerende, som jeg havde forventet.

Hvis du, der læser med her, er på Samsø, vil jeg anbefale dig at kigge indenfor og se den udstilling. Den varer helt til den 22. december.

Vennen har været flittig og meget hjælpsom her på matriklen. Han har klippet hæk og beskåret buske og træer og hjulpet mig med ting, der kræver maskinel og fysisk kraft. Det er en kæmpe hjælp af have besøg af en handyman med bilen fyldt med grej.

I går tog vennen hjem til sin skov, og jeg skiftede gear til indadvendthed og alenehed i eget selskab.

I dag er jeg vendt tilbage til hverdagen og min sædvanlige daglige praksis, og jeg mærker, at mit kreative værksted kalder på mig. Jeg fornemmer, at der venter nogle eksperimenter på mig, som jeg skal arbejde med den kommende tid. Mixed media med et mix af forskellige materialer og udtryk.

Og jeg mærker, at jeg også skal sætte ekstra energi på at samle inspiration til dette arbejde. Derfor har jeg besluttet mig for at tage på en inspirationstur i morgen, hvor det igen er min tur til at have delebilen.

Jeg vil tage ned og gense Pernilles udstilling “Escape – Landscape”. Jeg vil give mig god tid til at nærstudere værkerne, teknikkerne og udtrykket. Og så vil jeg måske gå over på den anden side af gaden og sætte mig med min notesbog, pen og kaffe på Kafferisteriet og lade indtrykkene lande som ord på papir, inden jeg tager hjem til mit værksted.

En inspirationstur er en tur, hvor jeg tager min indre kunstner med på date for at hente inspiration i, hvad andre laver og ønsker at dele.

Solen skinner over Samsø. Det er efterårsferie, der er mange mennesker på øen, og jeg er vendt tilbage til min pind. Til skriften, kunsten og formidlingen. Hvor der er godt for mig at være. Hvor der også er godt for mig at være.

Må også din dag være solbeskinnet og båret af glæde.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Hverdagsliv, I det kreative værksted, Inspiration og praksis, Inspirationsdag, Samsø, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.