Skrivetid i indre og ydre solskin

Denne dag hviler jeg i frydefuld glæde, taknemmelighed og væren.

Det er skrivetid, og jeg skriver på årets bogprojekt “Lyset og Skriften”, som jeg skal skrive fra vintersolhverv til vintersolhverv. Jeg lader mig lede og inspirere i skriveprocessen, der er let, ligetil og ubesværet.

Når jeg sætter mig ned for at skrive dagens afsnit, har jeg ingen anelse om, hvad jeg skal skrive. Det eneste, jeg har, er overskriften. Indholdet kommer, mens jeg skriver det.

Det er forunderligt, så let, ligetil og ubesværet alting er blevet for mig. Mit liv, min skrift og mit virke. Alting kommer ubesværet til mig. Jeg skal blot være åben, lytte og tage imod. Og det føles både forunderligt og frydefuldt.

Tænk, at livet og alting kan være så ubesværet. Jeg kan næsten ikke tro det, fordi jeg tidligere oplevede det helt anderledes. Men det er sådan, det er.

Hele sidste år oplevede jeg også arbejdet med værkerne, forberedelserne, opstillingen og afholdelsen af udstillingen “Ode til Simone” sådan. Det var legende let og ubesværet. Noget jeg aldrig havde oplevet før. Og nu fortsætter det i min skriveproces. Ja i mit liv i det hele taget.

Det handler om at tage imod i stedet for at tro, at jeg skal få ting til at ske. Det kommer ikke fra mig og ved min egen lille styrke, men det bliver i stedet for givet mig og indgivet mig.

Denne måde at være i livet på er mulig for os alle. Jeg ved, at jeg selv har stået i vejen for oplevelsen tidligere, fordi jeg troede, at jeg vidste selv, at jeg skulle kunne selv, og at alting afhang af mig, og hvad jeg kunne eller ikke kunne eller troede om mig selv og mine muligheder og ikke mindst begrænsninger.

Min indre erkendelsesproces og erkendelsesrejse har vist mig noget andet. I meget konkret og levet praksis.

For mange år siden, hvor jeg deltog i en terapeutuddannelse, trak jeg hele tiden det samme lille englekort: Surrender! Og jeg vidste ikke, hvad det betød. Overgivelse. Jamen, hvordan gør man det? Hvordan gør jeg det? Jeg anede det ikke. Jeg forstod det ikke.

Men nu ved jeg det. Nu forstår jeg det. Og nu mærker jeg, hvilken frihed, glæde og lykke, der er i at leve i overgivelse. Livet og alting blive helt ligetil og ubesværet.

Jeg er dybt taknemmelig for den indre rejse, jeg har været på, som har kastet lys ind i mine vrangforestillinger om mig selv og om alting og ophævet dem, så jeg nu kan tage imod alt det, jeg bliver givet. Og jeg fortsætter rejsen og det indre erkendelsesarbejde til alle mørke pletter i mit sind er renset væk.

Jeg kan kun anbefale dig, der læser med her, at vende dig indad for at finde de svar, du søger og mangler og for at få øje på, hvad det er i dig, der står i vejen for at modtage dem. De venter allerede på dig. Alle svar er allerede givet, de venter blot på, at vi bliver parate til at modtage dem.

Hvis du har brug for hjælp og støtte til den proces, så har jeg lavet en bog/et arbejdshæfte “Inspiration til indsigt – Tekster til fordybelse og refleksion” til det brug.

Bogen indeholder 10 inspirerede tekster, vejledning i brugen af dem og en skrivenøgle til hjælp til vejledning og svar. Hvis du er interesseret i den, kan du skrive til mig på ilse@aranti.dk – den koster 100 kr. + porto.

Må din dag være båret af indre og ydre solskin.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I skriveværkstedet, Inspiration og praksis, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.