Spis mere grønt og vær stille

For nogen tid siden blev jeg enig med mig selv om, at det er tid til at justere på, hvad jeg spiser.

Længe har jeg dyrket den søde tand, nu vil jeg dyrke den grønne. Jeg har altid spist meget grønt, men nu vil jeg skrue op for det grønne i en periode og holde en pause fra det søde.

Jeg har netop taget broccolibrød ud af ovnen. Det vil jeg bruge til at lave sandwich og toast af, så der kommer ekstra grønt med.

I stedet for at forkæle mig selv med det søde, vil jeg nu forkæle mig med mere lækkert grønt til mine måltider.

I min fordybelsesstund med læsning i Et kursus i mirakler i formiddag kom en inspiration til at øve mig i at være mere stille. Igen. Jeg har øvet mig på det før, men det er blevet visket ud af bevidstheden og er forsvundet i glemsel igen. Jeg har brug for at blive bedre til at være helt stille i mit indre, når jeg har en stille stund. Og da jeg i dag bad om hjælp til, hvad jeg skulle gøre, kom svaret kort og resolut: “Vær stille”. Som i at lade alle tanker stilne og være helt stille indeni. Ikke noget med at fokusere på åndedrættet eller noget, men simpelthen være helt stille og fokuseret på det.

Beskeden er modtaget, og jeg øver mig nu endnu en gang på at stilne mine tanker helt, når jeg sidder indadvendt i fordybelse. Sandheden, kærligheden og Gud kommer til det stille sind. Hvis sindet er fyldt med tanker om alt mulig andet, så står det i vejen.

For at modtage skal jeg være helt stille. Jeg skal ingenting gøre, jeg skal blot være stille og åben. Og det har jeg lidt svært ved. Jeg sidder helt stille, vender indad og stilner mine tanker. For lidt efter at blive bevidst om, at jeg har gang i nogle tanker igen. Tilbage til at være stille. Og så videre …

Noget i mig har lidt svært ved at acceptere, at modtagelsen ikke afhænger af mig. Det er noget, jeg bliver givet og kan modtage, når altså mit sind er stille og modtageligt. Der er ikke noget, jeg skal gøre. Der er ikke noget rigtigt eller forkert at tænke eller gøre. Jeg skal netop gøre ingenting ved at være helt stille indeni.

Så det øver jeg mig i.

På det ydre plan nærer jeg kroppen med mere grønt. På det indre plan nærer jeg mig selv med mere stilhed.

Begge dele kræver mit bevidste valg.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Tanker om .... Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.