Skriv!

Skriv!

Skriv, siger dagens engel, da jeg trækker et kort for denne dag.

Skriv! Lyder dens opfordring. Lidt til min overraskelse for jeg har mine tanker et lidt andet sted. Men en sådan opfordring lader jeg ikke sidde overhørig.

Altså sætter jeg mig ned og skriver dette uden at vide, hvad dette vil vise sig at være.

De sidste mange dages kraftige blæst har lagt sig til vind, der får birketræerne til at svaje lidt uden for mit skriverum. Solen skinner over øen og over denne dag, som jeg vil nyde i mit eget indadvendte selskab.

Det er mandag og begyndelsen på en ny uge, som vil blive til påskeugen med samvær og udadvendthed mod øens liv, der bliver genopvækket i denne tid efter vinterens dvaletilstand.

Himlen er blå med store lette skyer, der ses gennem træernes nøgne grene, hvor knopperne vokser og bliver mere tydelige dag for dag her fra skrivebordet.

Skriv, siger dagens ord, selvom jeg egentlig havde forestillet mig et andet indhold på denne dag. Men jeg kan jo forestille mig hvad som helst i forvejen uden at vide, hvad nuet vil indeholde, når jeg når frem til det. Fortiden ved jo intet om fremtiden. Og jeg ved jo heller ikke noget om i morgen, men jeg kan hvile i nuet og bringe det, der er nu, med og skabe en anden fremtid end den, jeg ville få, hvis jeg bragte fortiden med mig ind i den.

Igen må jeg blot erkende, at jeg ingenting ved, hverken om i dag eller om i morgen. Og det er der jo en frihed i, når blot jeg overgiver mig til det, der er i stedet for at tro, at jeg skal få noget til at ske. Der er en frihed i at erkende, at jeg ingenting ved, og at alting ikke afhænger af mig. I stedet for bliver alt til det bedste, når jeg træder tilbage og lader tingene ske uden at dømme dem og tro, at jeg ved, hvad ting betyder.

Jeg kan beslutte mig for, at det jeg vil og går efter er klarhed og sandhed og derefter se efter det og ikke lade mig friste til at se illusioner i stedet for. Det giver så megen fred at holde op med at tro, at jeg skal få ting til at ske. Det giver så megen fred at overgive mig og lade ting folde sig ud og komme til mig i stedet for. Og at handle, når det er klart, at det er det, jeg skal og hvordan.

Hvis jeg for år tilbage havde kunnet styre tingenes gang, da mit liv gennemgik en total transformation, så var jeg hverken endt på Samsø eller i mit drømmeliv. For jeg troede ikke, at det var muligt! I stedet for ville jeg have valgt noget meget mere begrænset og utilfredsstillende. Fordi det troede jeg, var den eneste mulighed.

Heldigvis har jeg lært, at jeg hverken er klog nok, har overblik nok eller visdom nok til at vide, hvad der er mit eget bedste og helhedens bedste.

Jeg landede på Samsø og i mit frie drømmeliv gennem en fuldstændig vild proces, som jeg ikke i min vildeste fantasi havde kunnet forestille mig. Og som jeg også ville have været skræmt over og ikke havde turdet gennemgå, hvis jeg havde kunnet se den i forvejen. Jeg ville stædigt have holde fast i det gamle i stedet for at overgive mig og lade alt det nye, skønne og glædesfyldte komme til mig. I stedet for gjorde processen, at jeg måtte overgive mig til den og lade mig føre igennem den, og det endte alt sammen lykkeligt uanset alt det mørke, jeg skulle igennem, og alt det som jeg måtte give slip på undervejs.

En af de mange ting, som min proces og min vej gennem livet har lært mig, er, at der er al mulig grund til at have tillid til at lade mig lede på vejen. Livet vil mig det bedste. Livet vil os alle det bedste. Men vi har ikke overblikket og visdommen til at se, hvad det er. For det handler ikke kun om den enkelte person. Det handler om meget mere, end vi er bevidste om og kan overskue. Uanset hvor adskilte og individuelle vi forekommer at være, så hænger vi sammen i en helhed. Det handler alt sammen om helheden, som jeg forstår det. Og dermed om den enkelte som en del af helheden.”

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, I skriveværkstedet, Inspiration og praksis, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.