At skrive tanker om livet en 2. juledag

Om den integrerede treenighed i min levede praksis

”GLÆDENS ÅR” er overskriften over mit 2021. Og det har sandelig været et glædens år for mig.

2021 blev året, hvor det blev krystalklart og uafviseligt for mig, hvad min opgave i livet er, og hvad det er jeg er kommet her for, og hvor jeg har taget det helhjertet til mig og på mig.

Med den klare erkendelse heraf har jeg kunnet set bagud, at sådan har det været livet igennem. Opgaven og dens kald i mig har været med mig hele livet, blot er det blevet en mere og mere integreret og levet praksis og en mere og mere erkendt og bevidst levet praksis.

Opgavens klarhed er blevet vist og udtrykt for mig som en treenighed.

En treenighed af Kommunikation – Kreativitet – Kærlighed.

Og i denne treenighed er endnu en treenighed integreret: Skrift – Kunst – Formidling

Alle elementer og aspekter i én integreret enhed.

I denne treenighed af levet praksis har jeg fundet og genkendt mig selv. Og klarheden har vist mig, at jeg ubevidst har praktiseret denne treenighed i mere eller mindre udpræget grad det meste af mit liv. I min studietid. I mit arbejdsliv. I min søgen og måde at være i livet på.

Et indre kald har kaldt mig til og ledt mig til denne måde at være i livet på. Uanset at jeg var ubevidst om mine egne styrker, evner og talenter i mange år, så var de i funktion i min måde at være i livet på og i min måde at fungere på.

Skriften, kunsten og formidlingen kaldte tidligt på mig, uden at jeg var mig det helt bevidst. Men i tilbageblikket kan jeg se det meget tydeligt. Jeg kan se, hvordan det har virket i mig og gennem mig i min måde at fungere på. Jeg kan se, hvordan det kaldte på mig og i mig, og jeg kan se, hvordan det blev mere og mere nærværende i mit liv, i min bevidsthed gennem de interesser, jeg havde, og gennem de mere eller mindre bevidste livsdrømme, jeg havde, og gennem den vej jeg har fulgt gennem livet.

Som jeg har skrevet før, så har jeg for nogen tid siden modtaget overskriften over mit 2022.

”FULDENDELSENS ÅR” er mit 2022.

Jeg har en fornemmelse af, hvad det betyder, og hvad det vil sige i levet praksis. En fornemmelse af at nå til fuld udfoldelse, fuld integration og fuld levet praksis. Og fornemmelsen er båret af tillid, glæde og taknemmelighed over at være nået hertil, hvor det hele tiden har været meningen, at jeg skulle nå.

Jeg er fuld af forventningens glæde og af spændt forventning i forhold til at se og opleve, hvordan det vil komme til at folde sig ud i hverdagsliv og levet praksis.

Dette indlæg blev udgivet i At skrive livet, Tanker om ..., Tekst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.